De grazende geit.

De maand juni wordt over geslagen. Juni is een onbelangrijke maand. Een maand van niks. Een nutteloze maand voor de rest van deze krankzinnige mensenwereld dan. Voor mij is het de belangrijkste maand van het jaar. Ik houd van niks. Ik houd van de afwezigheid van betekenis en zie het moment, het ogenblik als losstaand van verleden en toekomst. Momenten die als kralen in een bepaalde volgorde naast elkaar liggen. Kiest u maar!!! De vervluchtiging van het “IK” kan pas plaats vinden als het mystieke gevoel van eenwording de plek gaat innemen van dat banale en alles verstorende opdringerige “zelf”.
De ene druppel uit de rivier verschilt niet van de andere druppels uit de rivier. Ze vormen de rivier. Het geheel. Er zijn helemaal geen druppels. Wij denken alleen “druppels”.
Zo, nu ga ik lekker slapen. Morgen kan de geit weer grazen. Nu is het gras op.

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

2 Reacties op “De grazende geit.

  1. de maand juli wordt ook overgeslagen. Aan de dramatische gebeurtenissen in Noorwegen ligt een uiterst vruchtbare voedingsbodem ten grondslag die het giftige en volstrekt onethische gedachtegoed van o.m. die afschuwelijke en arbeideristische patjepeeërsbeweging, die zich – of all names! – partij voor de vrijheid noemt, uitbundig doet groeien. En met die volstrekt niet integere partij maakt de Nederlandse regering gemene zaak. Het is te treurig voor woorden. Deze schijnheilige en liefdeloze lapzwansen zouden zich diep moeten schamen.

  2. Dat geiten grazen is alvast één zekerheid waarvoor we ons nog gelukkig mogen prijzen, stel je voor dat andere zoogdieren dan de mens zich ook het tafelen eigen zouden maken…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.