Onverklaarbare dingen.

Een kleine bosmuis.

De muis moet het van zijn aantallen hebben. De mens van zijn wreedheid.

Misschien draaf ik wel door, maar het is me nog steeds niet duidelijk waarom het gat in de plint van de woonkamer plotseling zoveel groter is geworden. Het was toch groot genoeg voor een gewone muis. ? Wie heeft het groter gemaakt en waarom? Er liggen zwarte korreltjes voor het gat. Muizenkeuteltjes. Maar iets verderop, bijna in het gat, liggen wat grotere bruine balletjes. Ook keutels. Maar groter. Veel groter. Ze lijken op konijnenkeutels. Ze zijn bruin. En ze zijn vers.
Ook hangt er een penetrante urinelucht. Scherp en onaangenaam. Het gaat dus duidelijk om een ander dier. Groter dan een muis. Ik vermoed dat het om een groot knaagdier gaat. Waarschijnlijk een steenmarter.

Maar dan zie ik opeens een bizar diertje uit het gat tevoorschijn komen. Het lijkt me aan te kijken en begint klagelijk en dwingend te piepen. Ik deins geschrokken terug en kijk nog eens beter. Het heeft een zwarte vacht, staat rechtop en zwaait theatraal met zijn sterk behaarde armpjes. Zijn snuitje is vaag menselijk. Hij draagt een fel rood broekje met bretels. Van de eerste schrik bekomen neig ik voorover om beter naar het gepiep te kunnen luisteren en dan pas dringt het tot me door dat ik een ijl, dun en opgewonden stemmetje hoor. “Ga weg, als je leven je lief is” piept het wezen. “Er zijn grote veranderingen op til die voor jullie mensen desastreus gaan uitpakken”, schreeuwt hij nauwelijks verstaanbaar. “Ziektes waartegen jullie geen verweer zullen hebben”.
Ik krab achter mijn oren. Het wezentje gaat onverschrokken door met zijn piepende onheilstijdingen. Moet ik dit tafereel serieus nemen? Ben ik ongemerkt afgegleden naar een acute psychose? Wat is er in hemelsnaam aan de hand? Het piepen van het stemmetje houdt plotseling op. Het diertje is verdwenen. Er ligt een boekje op de grond. Een pocket. In het Engels geschreven. “The Thin White Line” geschreven door ene Craig Dilouie.
De radio in de keuken staat aan. Ik hoor dat er een nieuw virus is ontdekt dat in China al enige slachtoffers heeft gemaakt.

16 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

16 Reacties op “Onverklaarbare dingen.

 1. dat klinkt onheilspellend. het zal toch niet….?!

 2. Iemand zou de dieren eens moeten mobiliseren
  afgaande op hitchkock hebben we de schrik dan goed te pakken
  maar een virus is net zo effectief:)

  onze tijd komt nog wel
  als het wezen dat we nu bezig zijn te scheppen
  het overneemt:)

 3. op zolder hebben wij ook grotere keuteltjes gevonden
  waarvan we de herkomst ook niet wisten
  zie je, het grijpt al om zich heen:)

 4. Hier in het noorden heb ik nog niets vernomen maar we zijn op onze hoede!

 5. Waarschijnlijk een kabuister met een mexicogriepvirus syndroom, lijkend op het post-chinees syndroom dat mij een week lang geteisterd heeft, tragisch geval!

 6. Er kont werk voor de rattenvangers

 7. Het kan zo maar gebeuren. Nog een angst erbij! Nee, laten we de dag maar plukken. Er van maken wat er van te maken valt. De werkelijk vrije mens laat zich door angsten niet klein krijgen. De werkelijk vrije mensen hebben al hun energie nodig om de verlokkingen van de consumptieve ketens te weerstaan en een waarachtig bestaan op te bouwen.

 8. Beste Lebonton,
  Laten we hopen dat……………….
  Maar het kan natuurlijk wel. Misschien dat de betovering van de dichtkunst immuun maakt.
  Groet

 9. Beste Assyke,

  Op jouw zolder is het dus niet pluis. Het zou me niets verbazen als………..!
  Blijf alert. Als je een ijl, dun en opgewonden stemmetje hoort weet je hoe laat het is.
  Groet.

 10. Beste Spuit1,

  Ze komen overal. Ook in het noorden.
  Groet

 11. Beste Rikus,

  Waren het maar ratten! Nee, het zijn boodschappers van groot onheil. Men heeft al vele manieren bedacht waarop de mensheid aan zijn einde zou kunnen komen. Van meteorieten tot verval van het huidige kwantumvacuum.
  Groet.

 12. Bofkont, je krijgt tenminste nog een waarschuwing. Zijn collega’s zijn al hard en massaal bezig met een uiterst geheime wereldwijde verrassingsaanval.

 13. Beste Aad,

  Verschil moet er zijn!!! 🙂

  Groet.

 14. Dan is het nog maar de vraag waar het virus zijn verwoestende werk gaat doen, in onze longen, onze darmen, onze hersenen?
  Als het maar niet op onze digitale snelweg is.

  Leuk en mooi geschreven, reinjohn.

 15. eline

  wat is dit nou? ik snap er niks van, waar gaat dit over?

  • Dit gaat over groot naderend onheil dat zijns gelijke in de geschiedenis niet kent. Gelukkig hoef je er niets van te snappen, want het is voor ons allemaal een raadsel. Maar toch gebeurt het. Tot overmaat van ramp zag ik gisteren dat er spontaan fraai gekleurde paddenstoelen in een van de hoeken van de woonkamer waren verschenen. De chaos schrijdt voort. Er is geen houden meer aan. Niets zal meer zijn wat het lijkt. Langzaam verglijdt dit ruimtetijdcontinuum naar hogere dimensies en zal alle betekenis van ons “zijn” verdwijnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s