Festival der mogelijkheden.

3 november 2011. Max. temp. Bijna 19 graden Celcius. Is dat normaal?

Voorbode van ondraaglijk onheil. Op 4-11-2011 wordt bijna een temperatuur van 19 graden Celcius bereikt.

In alle vroegte begeef ik mij op weg naar het festivalterrein. Boven de weiden hangen grote luchtballonnen om te voorkomen dat vijandige vuurvogels het festivalterrein kunnen bestoken met hun adem des doods. Het is nog steeds geen vrede. En het botert niet tussen de moerasmannen en de luchtpiraten . De verre witte zon staat hoog aan de lichtpaarse hemel. Ik moet eerst nog een stuk door de dichte bossen lopen om mijn bestemming te bereiken. Grote zilveren bomen van vele honderden meters lang torenen hoog uit boven de glooiende ondergrond van dicht lichtgroen struikgewas en vormen een bescherming tegen de schadelijke stralen van de purperen zusterzon die aanstonds zal opkomen om het landschap donkerder te gaan kleuren.
Dan word ik een aanzwellend geruis gewaar. De lichtere geluiden groeien al gauw uit tot het diepere dreunen van zware machines. Een schaduw valt over mijn pad en de lucht lijkt te sidderen in het aangezicht van het aanstormend geweld van de zwarte kurassiers des doods. Gezeten in hun voorwereldlijke luchtmachines duiken zij naar de grond om alles wat leeft te vernietigen. Het einde lijkt voor de zoveelste keer te zijn begonnen. Ik doe mijn linnen rugzak af en haal mijn smaragdgroene glazen bol tevoorschijn. Met een licht pulserend licht bouwt de bol binnen een fractie van een seconde een stralingsschild om mij heen. Nog geen tel later bevind ik me te midden van ontploffende zwaartekrachtgranaten. De felle flitsen van SDL- gravitonen lekken begerig tegen het schokkende gluonenschild. Ik schouder de magische elektronenbazooka, ik richt en ik vuur een veelkleurige droomkogel af. Het prachtige projectiel raakt de zwarte kurassiers precies in hun zwakke stee, namelijk in het hart van hun verbeelding. Zij storten ontmythologiseerd ter aarde en roepen al vallend hun godin van het esoterische zwaard aan. Zij die vlammend toezicht houdt op de juiste verdeling van goed en kwaad. Zij die er is, er was en er altijd zal zijn. Door de impact van hun val schieten grote brokstukken ectoplasma als ontketende voetzoekers met een hoog gillend gesis de lucht in en beschrijven onder invloed van intermitterend ontploffende zwaartekrachtgranaten willekeurig grillige banen die zich des te duidelijker aftekenen tegen de steeds purper wordende kleur van de hemel.

Zoiets maakt mij wel altijd hongerig. Ik haal mijn multidoos uit mijn rugzak en toets kaviaar, Chablis en notenpaté in. Voedsel wordt altijd opgediend in de ruimten van je dromen. Ik zit plots in een gebouw dat aan een steile bergwand hangt. Met uitzicht over een oceaan van mogelijkheden. Mijn mogelijkheid visualiseert zich in bijzonder hoge, maar traag voortrollende reuzengolven die frêle bootjes dragen waarin onwerkelijk mooie meisjes in veelkleurige gewaden wanhopig om hulp schreeuwen. Zo nu en dan slaat een bootje om en verdwijnen er meisjes onder het wateroppervlak dat zacht ploffend begint te kolken doordat geëlektrificeerde etherhaaien vechten om de resten van de smakelijke imago’s van de plots woest bewegende meisjes. Van heel ver klinkt ijl kindergezang hetwelk sterk bijdraagt aan de surrealistische sfeer van mijn fantasma.
Na het eten sluit ik mijn fantasma af en herneemt de oceaan zijn saaie eeuwigdurende golfbeweging, mij in slaap wiegend en meevoerend naar de kusten van een gestrand universum aan de periferie van mijn verbeelding. Tegen het zwart van de kille ruimte hangt een blauwgroene planeet. Mijn werkelijkheidsanalyse voorspelt stoffelijk leven. Ik tune in en hoor berichten over euro’s en crisis. Ik raak licht geïnteresseerd en visualiseer een totaalbeeld. Het betreft een primitief vierdimensionaal universum met hier en daar tekenen van stoffelijk leven. Ik concentreer me op de blauwgroene planeet. Wat ik percipieer bevalt me eigenlijk niet zo. Ik besluit om dit vervelende gedoe te gaan afsluiten door gebruik te maken van het in de esoterische praktijk altijd betrouwbare middel van vacuümverval. Een mogelijkheid die zich baseert op de verschijnselen van de kwantumvacuümfluctuatie. Een staat van hogere energie zal zich binnen een vacuüm altijd willen transformeren naar een staat van lagere energie. Een handig proces waarbij de werkelijkheid van het universum radicaal wordt vernietigd om plaats te maken voor andere nuttiger zaken.
Ik zap weg en weet dat ik een mislukt experiment definitief heb afgesloten.
Door mijn multidoos te activeren kom ik weer op het ectoplastische slagveld terecht. De eeuwigheid omsluit mijn wezen en ik ben weer in de toestand van alles in een. Mijn “IK” versmelt naadloos met het totaal en bestaat niet meer.

Advertenties

8 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

8 Reacties op “Festival der mogelijkheden.

 1. Pas geleden las ik bij een blog van Aad Verbaasd, blogs overigens die bijna altijd bijzonder interessant zijn, een reactie van Cees Chamuleau. Cees vroeg zich af waarom hij zo weinig reacties kreeg op zijn weblog en Aad juist zoveel. Hoe kwam dat nou? Uit deze vraag kon ik opmaken dat Cees het krijgen van reacties op zijn blogs heel erg belangrijk vindt. Het zette mij even aan het denken.
  Als je veel reacties wilt krijgen op je bijdragen moet je handel en wandel in dit rare blogwereldje mijns inziens aan bepaalde voorwaarden voldoen.

  Die voorwaarden zijn mijns inziens:

  – Een goede verzorging van de public relations. Reageer bij anderen dan reageren ze ook bij jou.
  – Een pakkende titel die aansluiting zoekt bij de actualiteit.
  – Niet te lang. Men haakt na een half A-viertje meestal al af door een toenemend gebrek aan bereidheid om zich echt te willen concentreren.
  – Een leuke (niet saaie) foto.
  – Een bepaald soort humor. Mild met zo nu en dan een scherp kantje.
  – Geen lange zinnen.
  – Geen al te ingewikkelde en gespecialiseerde onderwerpen.
  – Altijd iets persoonlijks.(maar niet te vaak “ik” gebruiken).
  – Altijd een onderwerp waarvan men mag veronderstellen dat de gemiddelde blogger er een mening over heeft.
  – Altijd reageren op reacties. Eén is voldoende.
  – En………….niet elitair zeuren en zeker niet al te somber zijn. De leuke en gevatte kwinkslag is een absolute “must” als je een druk bezocht blog wilt hebben.

  Zo werkt het. Niet moeilijk. Maar wel heel arbeidsintensief! Aan een aantal hierboven genoemde voorwaarden wil ik niet voldoen en kan ik niet voldoen. Door tijdgebrek en karakterstructuur.
  Ik schep enorm veel vreugde in het creatieve proces dat nodig is om een bijdrage te maken. Die vreugde is voor mij cruciaal. Reacties op wat ik schrijf vind ik erg leuk, vooral als ze echt inhoudelijk zijn, omdat ik nog steeds de illusie koester dat een en ander het begin kan zijn van een vruchtbare reeks originele gedachten.
  En zo heeft iedereen zijn motieven om te bloggen. Iets in die zin heeft Aad ook aan Cees medegedeeld. Het lijkt moeilijk, maar eigenlijk is het allemaal heel erg eenvoudig.

 2. hun zwakke stee, namelijk in het hart van hun verbeelding

  prachtig!

 3. eigenlijk was het dus cees verbaasd;-)

 4. Heerlijk, dromen over een wereld die anders is dan “in het echie.”
  Zonder dromen geen betere wereld!

 5. Ervaar hetzelfde als @ReinJohn waar hij zegt dat het creatieve proces voor hem belangrijk is.
  Ook ik kies onderwerpen die mijzelf bezighouden en ben tevreden met die mensen die deze bijdraagen willen lezen. Je kunt niet de hele wereld bedienen. Enige specialisatie vind ik juist boeiend, ook bij anderen.

 6. Als ik de like likete dan gaf ik je een like.
  Maar aangezien jij geen verzamelaar bent doe ik dat niet.
  Ik vertrouw er op dat je genoeg hebt aan deze mededeling.

  Vriendelijke groet,
  Simen Vrederat

 7. gisteren ben ik wel drie keer begonnen met lezen en telkens kwam er iets tussen.
  ik wist dat ik terug zou komen en heb er geen spijt van.
  sommige stukken vroegen om een paar keer gelezen te worden
  en dat deed ik graag
  met zonnige groet

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s