Nederland gaat met deze regering moreel langzaam naar de donder!

Praalgraf waarin de laatste twintig jaar veel omgedraaid wordt.

Foto: Praalgraf waarin de laatste tijd steeds meer wordt omgedraaid.

 

Hoor die economische overwinnaars toch eens blaten en trompetteren! Met hun schaterlachende roeptoeters van vlees in hun smalende, arrogante en wantrouwende smoelen overschreeuwen zij onaangedaan alle pleidooien voor mededogen en wijsheid. De veilige burchten van liefde en erbarmen worden door hen belegerd en zij maken zich op om de muren van het vertrouwde en het goede met hun botte volkse stormrammen te slechten. Het intellectualisme is ten grave gedragen en deskundigheid wordt in het openbaar afgezworen. Het gaat hen om meningen. Het gaat hen om, in onzinnige economische theorieën verpakte en volledig op hebzuchtig eigenbelang gestoelde, opinies, die zo angstaanjagend ver van de objectieve waarheid zijn verwijderd dat de daardoor gecreëerde afstand naar humaan en rationeel bestuur zich zelfs niet meer met behulp van solide logica en inzicht verschaffende argumenten laat overbruggen. Onder druk van een toenemende destructieve consumptieverslaving en een steeds groter gebrek aan zelfbeheersing verdwijnt een vreedzame, rechtvaardige, op vertrouwen en duurzaamheid gebaseerde toekomst onherroepelijk achter de horizon. De donkere wolken van hebzucht, macht en statusjagerij verduisteren meer en meer de harten van de economische elite en van hun hoger opgeleide vazallen. De wrede, egoïstische en kortzichtige zakelijkheid die, ten detrimente van de zwakkere medemens, vorm geeft aan de schier ziekelijke drang naar winstoptimalisatie en aan de volstrekt eenzijdige belangenbehartiging van de top van het vrije bedrijf, creëert een hardvochtige, onbarmhartige en totaal gefragmentariseerde samenleving van elkaar wantrouwende, super materialistische en naar binnen gerichte individuen.

De mensen die tegen deze verruwing en verharding in het geweer zouden moeten komen durven dat niet meer. Zij hebben zich vrijwillig laten ontwapenen door een achterhaalde politieke correctheid en door hun eeuwige angst om voor brommerige linkse mopperaars te worden aangezien. De hersenspoelende werking van perfide marketingmechanismen heeft ook deze mensen afhankelijk en weerloos gemaakt. De angst regeert! Wiens brood men vreet, wiens woord men spreekt!! In plaats van de rijen te sluiten valt men elkaar aan en bezwijkt “links” steeds vaker onder de druk van de materialistische verlokkingen der economische elite. Idealisme is fout! Solidariteit is fout!
Bijna niemand durft zijn pen meer in gif te dopen teneinde een aanklacht te schrijven tegen de vernedering van wurgende en ongelukkig makende economische afhankelijkheid en de daaraan gekoppelde beschamende beknotting van echte persoonlijke vrijheid, van echte democratie.

Dit alles laat zich vertalen in het feit dat de huidige regering met zijn leugenachtige en laffe houding Nederland steeds verder degradeert tot een potentieel fascistoïde tweederangs natie. Samen met het ondemocratische Hongarije is Nederland de risee van Europa geworden.
Ik ga me steeds meer schamen dat ik een Nederlander ben.
Deze regering moet zo snel mogelijk weggestuurd worden voor het te laat is.

Advertenties

5 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

5 Reacties op “Nederland gaat met deze regering moreel langzaam naar de donder!

 1. Denk je werkelijk dar eigenwaar en vermeend intellectualisme ons zou kunnen redden? Ik denk het niet! Ik geloof eerder in transparantie en hoop da t deze binnen enkele weken duidelijk wordt.

 2. Ja, hoe stuur je deze schoften weg…
  Maar weg gaan ze, wat bliksem:
  ‘This too will pass’
  Alles komt en gaat immers in golven, dus houd goede moed!

 3. Roberto la Verita

  Nederland steeds verder degradeert tot een potentieel fascistoïde tweederangs natie.
  ——————————————————–
  Dat verbaast MIJ niets,met de partijen die nu een regering vormen.
  Roberto

 4. Het lijkt wel alsof ik wil zeggen dat vroeger alles beter zou zijn. Niets is minder waar! Natuurlijk was vroeger niet alles beter. In tegendeel! Ik denk dat wij ons met dit verwarde en verweesde land in een vervelende ontwikkelingsfase verkeren. De relatief snel toegenomen welvaart na de Tweede Wereldoorlog heeft ons uiteindelijk tot op het bot verwend. De eerste generaties die deze uitbundige welvaart meemaken kunnen er blijkbaar (nog) niet goed mee omgaan, in dier voege dat men vrij algemeen geneigd is het rechtstreeks uit deze exuberante welvaart voortvloeiende verlangen naar macht, bezit en status als een positief fenomeen te zien, zonder de werkelijke bereidheid te hebben om dit fenomeen objectief kritisch in ogenschouw te willen nemen . Het vrijblijvende anti-sociale liberale monster roert zich. Men voelt zich onkwetsbaar en zwelgt in volstrekt onterechte superioriteitsgevoelens. Als de economische omstandigheden verslechteren gaat Nederland met grote sociale ellende te maken krijgen. Men neemt een verslaafde nu eenmaal niet ongestraft zijn roesmiddelen af.

 5. Filip

  Op alle plaatsen in de wereld waar ik al geweest ben beklagen de bewoners zich over hun vaderland. Het lijkt wel of er bestaat maar één staatsvorm meer namelijk de bananenrepubliek.
  Bij de buren is het gras enkel groener voor hen die daar niet wonen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.