De Grote Gedoger wankelt!!

Een kandidaat om serieus rekening mee te houden

Hero weet dat het niet lang meer zal duren met dit kabinet. Hij denkt: “Het is nu of nooit”. Frans spreekt wijze woorden voor de TV-camera. En wij wachten tot we eindelijk worden verlost van deze regering die meer kapot maakt dan ons lief is.
Economische somberheid is besmettelijk. Zeker in dit zwaar op de hand zijnde en dichtbevolkte land. Misschien dat een nieuwe regering onze knip wel open krijgt.
In ieder geval is de Grote Gedoger een stukje kleiner geworden. Wij zijn op de goede weg!

3 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

3 Reacties op “De Grote Gedoger wankelt!!

 1. Rechts heeft nu nog wel officieel een kleine meerderheid in de 2 e kamer. Tel de SGP bij de kliek op en Rutte redt het nog wel. Maar dan mag er ook geen enkel lid van die partijen, op zijn eigen persoonlijke gevoel, tegen stemmen. Het gedraai inzake dit gegeven, zoals we al zagen bij een paar leden van het CDA en één lid van de VVD, zal dus een must zijn bij de stemmingen. De SGP vaart hier wel bij, want die krijgt ook nog wel een paar puntjes van Rutte cadeau, die eigenlijk wel tegen de ideeén van Vrijheid en democratie van zijn eigen partij indruisen..Het wordt een smerig onbetrouwbaar zaakje, die politiek. Of eigenlijk, het wordt nog veel smeriger dan het al was.
  Het is kiele kiele, maar ze kunnen, met de medewerking van Wilders zijn ploeg in de eerste kamer dus nog een meerderheid halen. Zonder de steun van Wilders redden ze het niet meer, want de PVDA krijgen ze niet meer zo snel mee.
  Ik had al het idee, ook al elders geschreven, dat Wilders alvast wat populistische stunts uithaalde (zie de gulden en de website over die oost europeanen, waarmee hij op het sentiment van zijn slag kiezers speelde) om zijn stemmers weer terug te halen, in de peilingen. Brinkman zei het vandaag en bevestigde het daarmee dus voor mij.. Ik denk ook, dat Wilders meer risico’s tegen dit kabinet neemt met eisen en het voor joker zetten van de regering in europa, als hij weer hoger in de peilingen staat. Nieuwe verkiezingen passen hem nl nog niet zo, daarom houdt hij dit hele circus nog staande. De VVD en het CDA blijven her en der lobbyen en lijmen.

 2. Laat die verkiezingen maar komen! Weg met dit gedoogwrak.

 3. Het wordt tijd dat we weer werk gaan maken van ons leven. Dat we ons zo snel mogelijk gaan verwijderen van oppervlakkigheid en het destructieve narcisme en dat we de kracht willen en kunnen opbrengen om ons te ontworstelen aan de ketenen van consumptieverslaving en megalomanie. Het rechtse monster in ons dient overwonnen te worden met het zwaard der liefde en barmhartigheid.
  Kortom: deze krakkemikkige regering moet plaats maken voor fatsoenlijke, betrokken en barmhartige mensen die dit, door extreme welvaart geteisterde land, met rechtvaardigheid en wijsheid zullen gaan besturen. Mensen die we kunnen vertrouwen. Mensen die oog hebben voor het algemeen belang.

  Amen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.