De altijd vrolijke Rutte ontmaskerd!!! “The thrill is gone”.

bloemenpracht.

Kijk!!! Zie hem daar nou staan. Zijn hoofd iets te groot voor zijn lichaam. De rug licht gekromd. En de benen op vrij willekeurige wijze onder het slungelige torso gestoken. Hij predikt, op voorspraak van het bedrijfsleven, de drie procent. Voor anderen! Die strenge drie procent Voor anderen. Niet voor Nederland. Nee, natuurlijk niet voor Nederland. Want Nederland is goed. Die anderen, die zijn niet goed. Die daar in het zuiden!! Die laten het afweten.
En nu heeft het noodlot toegeslagen. Nederland is opeens ook niet goed meer. Nederland gaat die drie procent, die strenge drie procent, niet halen. De anderen, uit dat rare zuiden, die lachen zich rot. De zedenmeester wordt gekapitteld. En nog wel door een man die Olli heet. De neo-liberale hoogmoed komt voor de diepe en beschamende neo-liberale val.
Wat maakt die strenge drieprocentsman met dat grote, altijd vrolijke, denkhoofd nu opeens een ontzettend slechte beurt bij al die grote politieke hotemetoten van Europa. Nederland, armoedzaaiersland!!! Men begon al iets te vermoeden toen hij steeds meer rekenfouten ging maken.
Nederlanders zeggen anderen graag ongezouten de waarheid. Daar zijn zij trots op. Zij noemen dat eerlijkheid. Zij maken van hun hart geen moordkuil. De anderen noemen het vaak onbeschoft, hard en liefdeloos. Daarom is het uitbundige leedvermaak bij de anderen des te groter.
Nederland begint te kapseizen. Het arrogante Nederland maakt steeds meer water. Het gaat zinken. En de rest van de wereld kijkt toe en lacht zich inwendig helemaal kapot.
En later, als we de gulden weer hebben, als we het weer met zestig procent minder welvaart moeten doen en als we ons weer veilig hebben opgesloten achter die mythische veilige dijken, dan kneuteren we gezellig bij elkaar en roepen we nog eens extra hard hoe goed wij allemaal wel niet zijn en hoe slecht die boze en enge buitenwereld wel niet is. Een leuk vooruitzicht.

 

Nb. Hij schijnt dus met deuren te hebben gegooid en hij heeft gedreigd en geĂ¯ntimideerd. Ik ben er van geschrokken. Zo’n vrolijke nette man en dan dit!

Advertenties

3 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

3 Reacties op “De altijd vrolijke Rutte ontmaskerd!!! “The thrill is gone”.

 1. Burro

  Tja, zo jong en dan al zijn politieke houdbaarheidsdatum bereikt. Sneu.

 2. Tja, het is treurig en nu doet Blondie “huili, huili”. en ik heb medelijden.

 3. Filip

  De zondvloed komt…
  Wie verzuipt zijn al diegenen die ten onder gaan, alle zondigen -de genomineerden van de ultieme watersnood-de aanbidders van mammon.
  Enkel wie zich niet heeft vastgeklampt aan zijn privileges kan zich drijvende houden….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.