De Vloek der Wildersianen.

Hij ligt op zijn rug in bed met zijn handen onder zijn hoofd. Zijn, in een golvende stroomlijn naar achteren gekamde, blonde haar voelt opeens stug en vreemd aan. Alsof het niet langer zijn eigen haar is. De slaap wil niet komen. Hij weet wat er gaat gebeuren. Elke nacht weer. De demonen van zijn verbeelding zullen hem opjagen. Zij zullen hem leiden naar verre en vreemde kusten. Naar gebieden waar de werkelijkheid vervormd wordt tot een afschuwwekkende karikatuur van het echte leven. Stil nu maar, denkt hij, het zal wel meevallen. Maar zijn onderbewuste geeft hem in dat het allemaal nog veel erger is dan het in werkelijkheid lijkt. Zijn geliefde echtgenote met het gitzwarte haar en de in-bleke, bijna wasachtige huidskleur slaapt naast hem. Hij leerde haar kennen op een van zijn vele reizen die hij als jongeling maakte, ergens in een klein dorpje in het zuiden van Hongarije. Zij werden verliefd en besloten te trouwen.
Zijn politieke ambities brachten hem bekendheid en glorie. Hij deed zijn mond open waar anderen zwegen. Hij zei wat anderen alleen maar dachten. Zijn politieke beweging werd een machtsfactor van belang. Maar al spoedig kwamen de bedreigingen. De prijs die hij voor zijn eerlijkheid moest betalen. Voor zijn eigen veiligheid werd hij opgesloten in een streng bewaakte kazerne. In het openbaar verscheen hij voortaan met een zwerm tot de tanden toe bewapende lijfwachten aan zijn zijde. De tol van de politieke roem.
Zijn vrouw wordt wakker. Zij kijkt hem met haar gitzwarte ogen aan en legt haar handen op zijn hals. Een siddering vaart door zijn lichaam. Hij weet wat er moet gebeuren. Hij sluit zijn ogen en laat haar begaan. Zijn bleke gelaat verraadt geen emotie, maar in zijn binnenste woeden angst en blinde paniek om de voorrang. Eens zullen zijn laagopgeleide volgers het willoze vlees zijn dat centraal aangestuurd gaat worden door zijn dan alles omvattende geestkracht. Zijn bruid zal hem de kracht verschaffen om zijn machtswellust om te zetten in brute energie dewelke nodig is om het Avondland der Ondoden te besturen. Zijn beweeglijke tong zal als dood vlees in zijn mond liggen en zijn schrikachtige oogopslag zal veranderen in de hypnotiserende en verzengende blik van haat en wreedheid die hij zal gebruiken om zijn vijanden te bekeren tot het kamp der levende doden. Zijn land zal de wereld in vuur en vlam gaan zetten. Geen steen zal op de ander blijven en er zullen oorlogen zijn en geruchten van oorlogen.

En nu schrijven we het jaar 2146 en houden we stand in kleine verzetshaarden die verspreid over deze verdoemde planeet liggen. We moeten bijna elke dag wel ergens slag leveren met de witte ondoden die met hun gestroomlijnde blonde pruiken en hun uitdrukkingsloze gezichten de redelijke mens tot hun vijand hebben verklaard. Zij kunnen slechts schorre gromkreten uitstoten. Onverstaanbare flarden van zinnen. Soms kunnen we een paar woorden opvangen. Iets van “niet van mijn belastingcenten” of “zakkenvullers”, maar het gaat al weer gauw over in het angstaanjagende gebrul dat hen zo eigen is. Wij weten niet hoe lang we nog weerstand kunnen bieden aan deze afzichtelijke gruwel.

Advertenties

3 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

3 Reacties op “De Vloek der Wildersianen.

 1. Mijn voorspelling komt weer eens een keertje uit. Hier heeft men nou wel genoeg over gehoord. Het is zoooooo passé en totaal niet modieus. Wij praten echt niet meer over Widersianen. Weer die achterlijke Geert Wilders. Alles wat je zegt over deze dolgedraaide vaurien is te veel. Wij zijn uiterst beschaafde mensen hier op OBA en wij praten alleen over keurige politieke onderwerpen en zeker niet over dat soort ordinaire onderwerpen. Wij willen anderen niet kwetsen. Wij zijn de voorlopers van een nieuwe politieke correctheid. Dat wil zeggen wij hebben ons ons gedrag geheel geconformeerd aan de normen en waarden van het huidige economische systeem. Ons denken sputtert misschien nog wat tegen. Wij zouden enige details nog wel willen wijzigen, maar verder gaan wij volledig akkoord met het commerciële proces van hersenspoeling en nemen van harte deel aan het potsierlijke en destructieve consumeren. Wij worden steeds dommer door steeds slimmer te willen lijken. Leve Ayn Rand!!
  En zo is het natuurlijk volstrekt begrijpelijk en voor de hand liggend dat slechts één persoon even heeft gekeken naar de flauwekul die ik hierboven heb geschreven. Ik heb er volledig vrede mee en ik hoop dat het zo blijft, want mijn paarlen zijn niet voor al die politiek correcte, conformistische en exhibitionistische zwijmelzwijnen bedoeld.
  Toch zijn de druiven zuur natuurlijk, dat begrijpt zelfs u nog wel! Maar dan heb ik het meer over tevergeefse moeite en gekwetste trots.

 2. Elk op sterven na dode, uitstervende diersoort heeft recht op een natuurlijk reservaat.
  Zonnige zomergroet

 3. Filip

  Omdat het een vaststaand gegeven is dat volksmenners zich even dom (moeten) voordoen als hun toehoorders gebruiken zij steeds opnieuw het wapen van de angst om een politiek van dwaasheid door te drukken, het is die dwaasheid die nog erger is dan de oorlogen die erdoor veroorzaakt worden …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.