You are my sunshine.

Op de televisie zag ik een documentaire die echte muzikanten aan het woord liet. Zij bevestigden allen het fenomeen dat het de laatste twintig jaar niet zo zeer meer om de muziek ging dan wel om de popcultuur en het geld dat daarmede is te verdienen. Echte muziek die gemaakt wordt om wille van de muziek wordt steeds schaarser. Het is een verschijnsel van een door en door vercommercialiseerde wereld. Het fenomeen wordt bestendigd door het feit dat de meeste mensen door verregaande neoliberale conditionering o.m. via de moderne media niet in staat zijn om een en ander te doorzien. De meeste mensen zijn zelfs al zover afgetakeld dat ze het helemaal niet meer willen doorzien. Het gaat mijns inziens in het leven om zo veel mogelijk eigenheid en de daaruit voortvloeiende creativiteit. Niet om de wanproducten die door behaagzuchtige en egoïstische overgave aan groepsdwang en modetrends tot stand komen.
Dit zwartgallige stukje geeft niet de sfeer van het liedje weer.

4 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

4 Reacties op “You are my sunshine.

  1. Je haalt me de woorden uit de mond, zeer juist.

  2. Bedankt voor je reactie. De uitslag van de laatste verkiezingen bewijst min of meer wat ik hierboven reeds te berde bracht. Meer dan 50% van de kiesgerechtigde Nederlanders stemt op echte centenpartijen. Het perfide electoraat van de VVD heeft in feite, ondanks hun mooie smoesjes, als enig doel om hun geld, hun bezit en hun daaruit voortvloeiende macht en status, over de ruggen van de zwakkeren in deze samenleving, te behouden of om er nog meer van te verwerven en de PvdA wil eigenlijk hetzelfde, maar durft het nog niet hardop te zeggen.
    Steeds meer komt de drang om muziek met elkaar te delen voort uit een nog dieper gelegen commercieel gemotiveerde drang om met muziek heel veel geld te verdienen en erg beroemd door te worden. Het primaat van het genoegen dat men louter en alleen al kan scheppen in het creatieve proces dreigt volledig te verdwijnen door de nadruk op commercie en sterrendom, met de nadruk op “dom”.

  3. Filip

    De muZIEKindustrie…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s