Over groene en linkse sufferds versus keiharde rechtse onbenullen.

GroenLinks is een toevluchtsoord voor groene en linkse mensen. De partij heeft volgens mij best wel een inspirerend en boeiend verhaal. GroenLinks wil o.m. de aarde redden, want GroenLinks denkt dat het heel slecht gaat met de aarde. Maar de aarde hoeft helemaal niet gered te worden. De aarde redt zichzelf wel. Dat heeft de aarde tot nu toe nog altijd gedaan. Het zijn de mensen, die gered moeten worden, want het zijn de mensen die de aarde aantoonbaar steeds minder geschikt maken voor menselijke verblijf. GroenLinks moet dus heel gauw mensen gaan redden met het oog op de toekomst van onze kinderen en kleinkinderen. Het is alleen jammer dat het een heilloze en onmogelijke opdracht is.
Want……………er zijn ook slechte rechtse mensen en die slechte rechtse mensen hebben de mondiale economische macht uitermate vast in handen. Het zijn die machtige rechtse rakkers die met hun mateloze hebzucht bezig zijn de aarde voor menselijke bewoning ongeschikt te maken. En zij kunnen niet anders want zo zijn zij nou eenmaal. Zij denken maar aan èèn ding, namelijk aan zichzelf. En dat mag niet van GroenLinks. Je moet ook aan anderen denken. En aan die arme aarde. Maar je leeft maar een keer, roepen al die rechtse mensen. Pluk de dag. Rotzooi maar wat aan. Geniet. Hang de beest uit. Koop vrouwen, auto’s , huizen met zwembaden en duizend kamers. Koop geluk. Maak alles groter mooier en duurder. En na ons? Na ons komt de zondvloed. Bij die groene en linkse mensen lopen de koude rillingen over het macrobiotische lijf als ze deze blasfemische woorden horen. Zij griezelen en ballen in onmacht hun groene vuistjes en doen nog beter hun best om al die hebzuchtige neigingen, die zij natuurlijk net zo goed hebben, te onderdrukken.
Groene en linkse mensen proberen aardig te zijn voor elkaar. Zij zijn de mensen van de solidariteit en van de medemenselijkheid. Maar als je met elkaar in een politiek partijtje zit en je hebt na de verkiezingen nog maar vier zeteltjes in het parlement van een piepklein kikkerland, dan steekt machtsdrift, megalomanie en hebzucht, ondanks alle goede voornemens, toch de kop op. En dat zijn nou net die eigenschappen die bij linkse mensen niet zo lekker liggen. Dus ga je die kwalijke aanvechtingen in je contacten met partijgenoten verdringen of ontkennen. Maar je hebt ze wel, natuurlijk. Want je bent ook maar een mens. Een groen en links mens weliswaar, maar desondanks toch een mens.
Rechtse mensen hebben van al die ethische flauwekul geen last. Die laten zich niet belemmeren door vervreemdende gevoelens van medemenselijkheid en empathie. In rechtse kringen zegt men keihard waar het op staat. En als men daar niet mee bezig is dan viert men feest. Het eeuwige feest van parelkettingen en plooirokken. Het feest van viriele hockeysticks en geile Gooische modechicks. Ook rechtse mensen zijn wel eens kwaad op elkaar. Maar dan zeggen ze dat gewoon en gaan vervolgens niet meer met elkaar om. Doodeenvoudig.
Bij groene en linkse mensen ligt dat dus helemaal anders. Linkse mensen zijn broeierig. Linkse mensen durven elkaar niet echt de waarheid te zeggen. Zij laten gevoelens van haat, antipathie en afkeer onderhuids voortwoekeren. Zoals dat bij gelovige mensen ook wel gebeurt. Men zegt niks, maar men denkt fiks.
U snapt dat conflicten binnen groepen van linkse mensen langer duren, dieper snijden en veel meer rancune, frustratie en onmacht opleveren. Men is niet gewend om alles onverbloemd er zomaar uit te gooien. De cultuur is anders.
Rechtse mensen zijn hard en zakelijk. Zij zeggen waar het op staat. Daarom zijn ze ook rechts. Rechtse mensen hoeven niet per se leuk gevonden te worden. Er zijn maar een paar werkelijk belangrijke doelen in het leven van rechtse mensen en die doelen zijn: heel veel centjes verdienen, zoveel mogelijk macht vergaren en streven naar een zo hoog mogelijk sociaal aanzien. En iedereen die tussen hen en die centjes, die macht en die hoge sociale status staat kan onmiddellijk een doodschop krijgen. Rechtse mensen, zoals bijvoorbeeld Arnon Grunberg, zijn duidelijk, doen niet moeilijk, hebben een bloedhekel aan al die langetermijn onzin van misdadig groen en links idealisme en leven bij de dag. In het hier en nu. Niet zo mopperen joh! Je hebt het toch goed. Pak wat je pakken kunt, geniet en laat die ander gewoon met rust!
En daar zitten ze dan. Die rare gevoelige mensen van GroenLinks, die mensen die steeds zoveel rekening willen houden met hun medemensen maar dat eigenlijk ook weer niet zo goed kunnen.
Zij denken heel fiks, maar zeggen vaak niks of te weinig Tot het te laat is, maar dan is het ook goed mis.

NB.1. Zo gauw mogelijk GroenLinks opheffen en alle keiharde rechtse onbenullen ruim baan geven om de restanten van die vervloekte verzorgingsstaat op te ruimen. Leve de sterken en weg met de zwakkeren. Leve de geldverdieners en weg met de kostenposten.
NB.2. Om het allemaal nog eens goed op het netvlies te krijgen is het verstandig om het boekje van Michael Foley te lezen. Het heet “The Age of Absurdity”. De inhoud spreekt helemaal voor zichzelf.

 

Advertenties

4 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

4 Reacties op “Over groene en linkse sufferds versus keiharde rechtse onbenullen.

 1. Met mijn echtgenote had ik gewed dat in de bloggerswereld de vorm belangrijker is dan de inhoud. Ik verzekerde haar dat ik een blog kon maken met een titel die zou afstoten. Zij moest mij gelijk geven. Bloggers zijn heel makkelijk te manipuleren. Op zichzelf best angstaanjagend.

 2. Rob

  Met een glimlach gelezen …..

  Onbenullige groet,

 3. fredvanderwal

  Goed verhaal en wel zo goed dat ik het op sla.

 4. Filip

  Er zijn natuurlijk die keiharde rechtse onbenullen, zij zien zich gesteld tegenover softe linkse onbenullen.
  De onbenul -ongeacht of hij/zij nu links of rechts is – wil er geen benul van hebben dat één inspanningsloze beperking aller onbenullen het voortbestaan van een zelfbewuste nieuwe mensheid zeker kan stellen.
  Onbenullen scheppen onbenulligen, als de onbenulligen stoppen met onbenulligen te scheppen heeft de nieuwe mens kans om op te staan…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s