Always look on the bright sight of life!

Denk niet dat het allemaal vanzelf gaat. Op uw levensweg zult ge meer dan eens met onoverkomelijke hinderpalen worden geconfronteerd. En het rare is dat die dekselse hinderpalen nooit lang genoeg zijn om je aan te kunnen verhangen. Zo ontmoette ik onlangs nog een keurig opgevoede waardevolle, redelijk intelligente en hardwerkende pijler van de samenleving die op enig moment in het recente verleden om hem moverende redenen meer dan genoeg had van het leven. Zijn echtgenote die aan een ongeneeslijke vorm van kanker leed had hem totaal onverwacht verlaten en van louter balorigheid had hij toen de eigen woning in brand gestoken. In de schuur die op een steenworp afstand van het brandende huis stond trachtte hij zich te verhangen. Hij gebruikte daartoe een te lang touw waardoor hij, na de sprong vanaf een wrakke keukenstoel, een smartelijke val maakte op het harde beton waardoor hij zijn rechterbeen op drie plaatsen brak. De politie, gealarmeerd door een overbezorgde vriend, vond hem pas de volgende dag.

Om van de schrik te bekomen zijn we, na zijn voorspoedige genezing, afgereisd naar een tropisch eiland alwaar we nog geregeld schuddebuikend lachen om dat koddige voorval.

Maar alle gekheid op een stokje, er kunnen natuurlijk ook hele akelige dingen gebeuren. Zo was gisteren onze zonnecrème op en zijn wij daardoor deerlijk verbrand. Ja, dat is andere koek. Dan valt er niets meer te lachen.

De werkelijkheid is vaak ongelooflijker dan het meest bizarre sprookje. Daar kunnen we allemaal over mee praten.

Advertenties

3 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

3 Reacties op “Always look on the bright sight of life!

  1. Schrale winden zijn verradelijk 😉

  2. Zonnebrand …. En maar denken dat “the sunny Side of life” enkel goeds zou brengen …

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.