Steeds maar weer die vervelende verlammende politieke correctheid.

DSC_0159

Het is een al tientallen jaren voortwoekerende pestilentie, en dan heb ik het over die verduvelde contra-productieve en alles verlammende politieke correctheid bij bestuurders (overigens ook bij journalisten) ter linkerzijde als het gaat om de steeds groter wordende maatschappelijke problemen die worden veroorzaakt door de bekende specifieke groep jonge Nederlanders van Marokkaanse en Antilliaanse afkomst. En het falen is des te schrijnender omdat deze linkse bestuurders vaak op provinciaal en gemeentelijk niveau bekleed zijn met redelijk wat macht en zij die macht ten volle zouden kunnen aanwenden om de problemen op te lossen als zij maar de bereidheid zouden hebben om hun volstrekt misplaatste politieke correctheid te laten varen. Een politieke correctheid die ook nog eens wordt aangewend om elkaar onderling de maat te nemen. Men blijft, ondanks alles, volharden in het politiek correcte wegkijken terwijl de problemen steeds groter worden en als het ware om een humane, beschaafde oplossing schreeuwen.

En dan heb ik het uiteraard niet over de extreem liefdeloze manier waarop de PVV de problemen denkt te kunnen oplossen. De mensen binnen die onbeschaafde partij worden alleen maar gemotiveerd door uiterst primitieve wraakgevoelens en latent racisme.
Ik verwijs naar het artikel in de Volkskrant van vandaag 07-12-2012 van Hans Werdmölder (Opinie & Debat). Hij legt de nadruk op culturele factoren. Jan Dirk de Jong schrijft in de Volkskrant van 8-12-2012 (Opinie & Debat) dat het gedrag van de betreffende groep criminelen niets met hun Marokkaanse afkomst heeft te maken, want overal waar je kijkt in de grote steden van Europa is wel een groep niet-Marokkaanse allochtone jongeren aan te wijzen die zich gedraagt volgens de keiharde agressieve wetten van de straat met ernstig deviant maatschappelijk gedrag tot gevolg. Hij wil dus niets weten van een culturele verklaring maar zoekt de oorzaak bij allerlei objectieve, niet door een specifieke culturele afkomst gekleurde, sociologische en/of criminologische factoren. Ik denk zelf dat de waarheid, zoals gewoonlijk, in het midden ligt. Hoe het ook zij, duidelijk zal zijn dat er wat moet gaan gebeuren en dat het niet aangaat om op grond van politieke correctheid weinig of helemaal niets te doen.
Ik zou zeggen, met zijn allen aan de slag om in liefde de boel bij elkaar te houden!

6 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

6 Reacties op “Steeds maar weer die vervelende verlammende politieke correctheid.

 1. joost tibosch sr

  Je kunt ook misselijk worden van die alsmaar uit de hoed getoverde beschuldiging van “politieke correctheid”. Van de opgepakte Yassin wordt gezegd dat hij zich nooit als rotmarokkaantje gedragen heeft, maar uit een goed meedraaiend moslimgezin komt. Het ook ons bekende kwalijke pubergedrag van opjutten zonder het besef, wat dat voor gevolgen kan krijgen, speelde blijkbaar ook hier een grote rol. Om dan te suggereren, dat er iets fundamenteel mis is met de opvoeding in alle Nederlandse moslimgezinnen, doet -bij Wilders zeker- maar ook als men dat zgn.goed bedoelt, vermoeden dat men alles wel heel makkelijk over één kam scheert. Hopelijk is de recher bij de terechte harde aanpak van deze Nederlandse jongen in zijn weloverwogen oordeel zgn “politiek correct” verstandiger!

 2. hoe zou het komen dat de PVV weer fors stijgt in de peilingen?
  De waarheid is altijd hard
  Maar we mogen hem nog steeds zeggen!

  • joost tibosch sr

   @ Rikus Natuurlijk mag je de waarheid zeggen. Als je maar niet te vlug denkt dat het dé waarheid is, en niet “jouw waarheid”! Dat overkomt mensen nog al eens! Zeker als je stijgt in de -gelukkig alleen maar- peilingen Dan denk je namelijk nogal gauw: zie je wel, dat ik gelijk heb!

 3. Laat in ieder geval een ding duidelijk zijn. Het probleem wordt zeer zeker niet gevormd door “de Marokkanen” als geheel. Natuurlijk niet. Het gaat uitsluitend om een groep jongeren van Marokkaanse afkomst die het er voor alle Nederlanders met een Marokkaanse afkomst beslist niet makkelijker op maken met hun agressieve racistische gedrag. Kennis van hun cultuur is een absolute voorwaarde om aansluiting te vinden bij hun belevingswereld en in het verlengde daarvan humane oplossingen te zoeken. En of die cultuur nou een Marokkaanse cultuur, een akelige, agressieve en gewetenloze straatcultuur of een mengeling van beide is, is in feite niet zo relevant. En daarbij zou het ook helemaal niet zo vreemd zijn als de autochtone Nederlander ook eens naar zijn eigen rol in deze kwestie zou willen kijken. Misschien wordt het tijd voor beide partijen om die roze bril af te zetten en eindelijk eens wat meer zelfkritiek te hebben.

 4. Filip

  (s)linkse politici of rechts voor de vuist….?….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.