Wijze raad aan opgewonden standjes en chronisch boze moerasmannetjes.

DSC_0465
Zoals u weet is er een plek die Nu-jij heet. Aldaar gaat men elkaar steeds weer verbaal te lijf door elkaar de huid vol te schelden. Men verkondigt zijn eigen waarheid als waren het natuurwetten en men heeft de brillen zo dik met roze verf besmeurd dat men niet eens meer een glimp van de werkelijkheid kan opvangen. Een tragisch en mismoedig fenomeen. Ik plaatste dienaangaande, het ging i.c. natuurlijk weer over de Islam, Wilders en de rechten van de westerse mens, de volgende flauwekul:

“In feite woedt er al jaren een oorlog tussen de radicale politieke Islam en de verdedigers van het vrije westen. De radicale islam leeft de koran tot op de kleine lettertjes na en komt daardoor soms tot erg bloeddorstige oplossingen bij hun streven naar een islamitische staat. Het vrije westen vertegenwoordigt de hebzucht, de machtshonger, het ongebreidelde hedonisme en het inherente wantrouwen van het neoliberale vrijemarktdenken.
In Mali dreigt een broeinest van radicale moslims te ontstaan en het westen probeert dat te verhinderen.
Kortom er is sprake van een botsing tussen twee perverse en perfide stelsels. En het is verduveld moeilijk om als redelijk denkend mens buiten de invloedssfeer van de irrationele en uiterst kwaadaardige waanzin van die ethisch sterk geërodeerde stelsels te blijven.
Bovendien vraag ik me in goede gemoede af waar sommige mensen met hun akelige agressieve reacties mee bezig zijn. Is de frustratie en rancune in hun dagelijkse leven wellicht zo hoog opgelopen dat zij hier hun, in vaak uiterst gebrekkig Nederlands vertolkte, onbeheerste gevoelens van angst en onmacht op niets vermoedende contribuanten willen botvieren?
Ik zou willen zeggen: “Het mag allemaal best wel, maar het hoeft niet”. Een fijne wandeling, het fluiten van een vrolijk wijsje of het nuttigen van een ijskoud pikketanissie kan vaak wonderen verrichten”.

Het leven kent zijn ups en zijn downs, maar door de bank genomen valt het toch best mee, zeg nou eerlijk!

Advertenties

2 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

2 Reacties op “Wijze raad aan opgewonden standjes en chronisch boze moerasmannetjes.

  1. Helemaal met je eens, alleen dat “pikketanissie” keniknie.

    =]

  2. Filip

    Soms kan je je afvragen, waarom die zelfopoffering, is elk voor zichzelf niet beter ?
    Die hedonisten hebben het toch goed voor elkaar, zoveel als mogelijk toegeven aan je persoonlijke wensen en verlangens daarbij niet in de weg gestaan door de invloed die je daarmee hebt op het bestaan van je medemensen.
    Het valt te vrezen dat het leven door de bank genomen voor de overgrote meerderheid van 7 miljard stervelingen behoorlijk tegenvalt….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.