Eieren schilderen. Leven met psychoses.

konijn2

Haas Topaas laat zich niet lompen. Zeker niet door die smerige konijnen. Uitvreters van de eerste orde zijn het. Ze doen niet anders dan wortels eten en de velden bevuilen door van die kleine kogelronde zwarte drolletjes uit te kakken.
En Topaas weet niet hoe hard hij moet werken om alle eieren op tijd af te krijgen. Er zijn altijd wel een paar van die rotkonijnen die stiekem zitten te kijken als hij met een van zijn dunste penselen de mooiste figuren schildert. En dan moeten ze lachen. Ze lachen hem uit. Uitslover, roepen ze, waarom ga je niet bij de mensen wonen!
Topaas doet net of hij niets hoort, maar van binnen maakt het hem kapot. Hij weet dat het niet lang zal duren voor zijn latente minderwaardigheidsgevoelens de overhand krijgen en hij weer, gevangen in een van zijn destructieve psychoses, als een dolle over de velden zal schichten alsof de duvel hem op de hielen zit. Het eindigt altijd op de zelfde manier. Hij zal door het hazencrisisteam worden gevangen en worden afgevoerd naar een verpleeg-leger met veel wortels en verdovende kruiden. Elke dag weer een therapeutisch gesprek met dokter Kniesoor. Nee, het leven is niet eerlijk. Geluk wordt kennelijk willekeurig uitgedeeld en het lijkt of hij bij die uitdeling steeds achteraan staat.
Dat hij prachtige eieren kan maken staat buiten kijf. Maar dat hij die eieren dan in een rugmand stopt om ze bij de mensen in de tuin te gaan verstoppen, is op zijn minst eigenaardig te noemen.
Het is een niet te onderdrukken drang, te vergelijken met seksuele drift. Je kunt het niet tegen houden. Het moet gebeuren. Dokter Kniesoor kan nog zo overtuigend praten. Elk voorjaar gaat het toch weer mis.

Advertenties

3 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

3 Reacties op “Eieren schilderen. Leven met psychoses.

  1. Worden konijnen ook niet psychotisch “van de liefde dan”.

  2. Jawelzeker, er geschieden binnen de kaders van de vrije natuur somtijds dingen die het daglicht moeilijk kunnen verdragen. Ook konijnen zelf zijn al een paar maal het slachtoffer geworden van een venijnige lastercampagne die grote reputatieschade tot gevolg had. Met name hun vermeende promiscuĂŻteit is een paar maal breeduit gemeten in de konijnengazet. En als jezelf een konijn bent doet dat pijn, erg veel pijn! Maar om op uw vraag terug te komen, jawelzeker, er zijn een paar gevallen bekend van konijnen die van gekkigheid niet wisten wat zij moesten doen op het terrein van de fysieke liefde. Het is niet goed afgelopen met deze dieren. Als de kolder in de kop slaat kunnen er de meest verschrikkelijke zaken plaats vinden. Net als bij de grote mensen.
    De kwestie van “Pasen” ligt moeilijk. Eigenlijk is Pasen nooit voorbij. Wij dienen het hele jaar door beducht te zijn voor verstopte eieren. Ik kan daar over meepraten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s