Hoe erger ik andere mensen door vervelende bombastische en doemdenkende stukjes te schrijven.

Bloemenpracht enzovoort.

Bloemenpracht enzovoort.

DSC_0498

DSC_0514

DSC_0522

DSC_0527

DSC_0565

DSC_0570

DSC_0634

DSC_0652

DSC_0676

DSC_0680

DSC_0709

DSC_0720

DSC_0740

De ondergaande zon schijnt met goudgele stralen op het vermoeide en geestelijk zieltogende Avondland. De hedonistische vermomming van nihilistische consumenten suggereert een vitaliteit die onderhuids helaas niets anders dan een banale, commercieel gemotiveerde en vooral ergernis gevende imitatie van authentieke levenslust blijkt te zijn. Hier eindigt de doodlopende weg van het bejubelde kapitalisme. De voortdurende onbeschaamde en ongebreidelde gerichtheid op geld, de constante drang naar pronkerig bezit en de wrede willekeur van machtswellust is er in ongeveer drie eeuwen in geslaagd om de mens tot de poorten van de hel te brengen. Daar waar, naast een schier exponentiële toename van technisch-materiële mogelijkheden, evenzeer een aanzienlijke verbetering van ’s mensen immateriële beschaving verwacht had mogen worden is de beklagenswaardige homo sapiens blijven steken in kritiekloze zelfverheerlijking, ziek makende afgunst en destructieve consumptieverslaving. Er zijn geen winnaars. De samenzwerende economische elite is net zo goed, als de door hen misbruikte en uitgebuite loonslaven, het slachtoffer geworden van het door hen zelf gecreëerde uitzichtloze systeem. Het irreversibele proces van ethische erosie, ecologische destructie en intermenselijke parasitaire afhankelijkheid leidt onontkoombaar naar de afgrond, naar de totale vernietiging van een aarde zoals deze de laatste paar miljoen jaar in relatieve rust heeft bestaan.
Maar laten we eerlijk zijn, het zal ons allemaal toch eigenlijk een worst wezen. Na ons de zondvloed. Drink je glas nog eens leeg, hou de ander goed in de gaten, blijf onafgebroken streven naar erkenning en bewondering en tracht werkelijke inhoud en zingeving zoveel mogelijk op afstand te houden. Leve de leegheid van het bestaan. Neem er nog maar eentje, we gaan toch met zijn allen naar de donder!!!!!

Weg met de verhullende bombast en de overbodige adjectieven!

NB. Boze tongen in mijn naaste omgeving beschuldigen mij ervan een doemdenker te zijn. Welaan, niets is minder waar, kan ik u verzekeren. Indien ik mij onbespied waan, deins ik er niet voor terug om met ingehouden passie een felle opzwepende horlepiep te dansen. Daarnaast kan ik schuddebuikend van het lachen ter aarde storten na het horen van een goede grap. En een oplettend toeschouwer kan mij vaak mijns weegs zien gaan met een guitige uitdrukking op mijn gezicht, terwijl alsdan een vrolijk melodietje ongemerkt mijn lippen pleegt te ontvlieden.

Dit alles laat natuurlijk onverlet dat men te allen tijde bereid dient te zijn om kritisch na te denken over zijn eigen prollerige en hyperbolische schijtverhalen. Kan men de open deuren naar zijn eigen gemeenplaatsen niet meer vinden dan moet men als reddeloos verloren worden beschouwd. Dacht u ook niet?

Nog een NB. Zie bovenstaande foto’s toch eens glimmen en glanzen. Ook de natuur is in staat om zijn clichés te tonen. En ik was net op tijd om het op de gevoelige plaat vast te leggen. Genieten maar!!!

Advertenties

6 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

6 Reacties op “Hoe erger ik andere mensen door vervelende bombastische en doemdenkende stukjes te schrijven.

  1. U had al gemerkt dat ik een brug probeer te slaan tussen twee uitersten. Namelijk tussen het volstrekt abjecte (mijn smerige verhaaltje) en het intrinsiek wonderschone (al die prachtige bloemen enzovoort).

  2. Ik hou het bij de foto’s, like!

  3. Hierbij de hornpipe (horrelepiep:

    • Dit is precies waar ik op doel. Een allengs aanzwellend volume waarbij het lijkt of het ritme zich schier verdubbelt. U kunt zich voorstellen dat ik, ondanks mijn gewichtig postuur, er alles uitgooi wat ik aan emotie in mij heb wanneer deze Keltische klanken gaan klinken.

  4. Filip

    Het enige voordeel van de toenemende lelijkheid is dat ze de appreciatie voor de afkalvende schoonheid doet toenemen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.