WOB-fraude een symptoom van deze tijd.

DSC_0148

Sedert het begin van de jaren tachtig zijn we steeds meer onder invloed gekomen van het zogenaamde neoliberalisme. Deze utopische wereldbeschouwing die er vanuit gaat dat we t.z.t. allemaal makke commercieel aangestuurde consumptieverslaafden zullen zijn, is hard op weg om zich volledig te verwerkelijken. Er zal dan uiteindelijk sprake zijn van een economische elite en een volledig van deze elite afhankelijke schare van volstrekt kritiekloze volgers. Mensen die zelf totaal niet meer in de gaten hebben dat ze door de marketeers van de commercie voortdurend worden gehersenspoeld en dat ze met behulp van “brood en spelen” materieel totaal afhankelijk zijn geworden van eerdergenoemde economische elite. Deze mensen kunnen niet anders meer dan alleen nog maar denken en handelen binnen de kaders van het perfide neoliberalisme.
Deze houding maakt dat men probeert overal geld uit te wringen. Men weet niet beter dan dat het vechten om en graaien naar  geld teneinde nog meer luxe en overdaad te bemachtigen een absolute noodzaak is om een menswaardig leven te leiden. En iedereen die het tegendeel beweert zal voor krankzinnig worden uitgemaakt. Het neoliberalisme is namelijk volledig gebaseerd op de kwade trouw. “Voor niets gaat de zon op”, “Ieder voor zich en God voor ons allen”. Dus als je met een kwaadaardig, randcrimineel en volstrekt irrationeel verzoek aan de overheid een boel geld kunt vangen zul je, als je zo denkt, het zeker niet laten. De overheid deugt sowieso niet, in de ogen van al die egoïstische en te kwader trouw zijnde calculerende burgers.
Ik noem het gewoon diefstal, maar ik ben een roepende in de woestijn.

Nb. Ja, dit verhaal is gechargeerd en ik generaliseer. Leuk hè.

Advertenties

5 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

5 Reacties op “WOB-fraude een symptoom van deze tijd.

 1. Lekker pittig stuk. Ik hou er wel van.
  Je wilt niet weten hoeveel verslaafden er binnenkort blijken te bestaan.Vette papzakken met het mobieltje als infuus.Ha. het wordt een woelige herfst.:-)

  • Heb je het nieuws over Wiegel gelezen?
   De economische elite brokkelt af.

   • Ja, ik heb het gelezen en ik maak mij er ontzettend kwaad over!!!
    Er is ook nu weer overduidelijk sprake van dief en diefjesmaat! Wanneer krijgt Nederland nu eindelijk eens betuurders van onbesproken gedrag. Bestuurders zonder, steeds maar weer, die ziekelijke neiging om overal te graaien waar ze graaien kunnen. Het heeft in deze geen zin om in te gaan op de details van dit hele onsmakelijke verhaal, want dat zou de hoofdzaak alleen maar verdoezelen. Waar het om gaat is dat we met al die mensen van de VVD c.s. het paard van Troje hebben binnen gehaald. Deze onfatsoenlijke mensen hebben kennelijk geen ander doel dan zich rücksichtslos te verrijken ten koste van hun medemensen. En ze doen dat zo verdomde handig en hebben inmiddels zo ontzettend veel consumptieverslaafde meelopers, dat bijna niemand meer bereid is om hun onfatsoenlijke en perfide gedrag aan de kaak te stellen. Onder de bezielende leiding van deze hebberige, materialistische en egoistische mensen zijn belangeloosheid, erbarmen en medemenselijkheid als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik word er kotsmisselijk van!!!

 2. Arjan Fernhout

  En de PvdA laat zich misbruiken als voetveeg!

  http://www.nrc.nl/nieuws/2013/08/24/ex-fractielid-pvda-partij-liet-buitenlandbeleid-door-vvd-bepalen/

  En niet alleen inzake het buitenlandbeleid. Dijsselbloem vindt dat verdere steun aan Griekenland – lees: steun aan westerse banken, want de Grieken moeten wel kunnen terugbetalen – niet kan uitblijven en Asscher probeert de idealen van Bolkestein c.s. qua arbeidsimmigratie glad te strijken.

  En wat hoor je Rutte? Geen woord! … Nou ja, één woord: vertrouwen. We moeten vertrouwen hebben.

  Tjeez …

  • De PvdA is de VVD-light! Ik erger me wezenloos!
   De VVD bepaalt niet alleen het buitenlandbeleid, de VVD c.s. bepaalt het totale regeringsbeleid. De VVD is de slippendrager van de economische elite. En de economische elite, met al zijn bijkomende geestelijke armoede, bepaalt uiteindelijk wat de politiek moet willen. Er zijn binnen het Nederlandse politieke landschap nagenoeg geen partijen aan te wijzen die zich bij het bepalen van hun programma niet primair laten leiden door economische rekensommetjes. En zo worden we, zonder dat we het eigenlijk zelf in de gaten hebben en zonder dat we het eigenlijk erg vinden, steeds pregnanter beinvloedt door de mafia van de kosten-batenanalyses. Is dat vervelend. Nee, het is niet vervelend als je niet beter weet. En ja, het is vervelend als je van het leven nog andere dingen verwacht dan de voortdurende jacht op geld, macht en verhoging van je sociale status. Misschien moeten we de paar honderd arrogante intellectuelen (ook wel “linkse kerk” genoemd) die Nederland nog rijk is maar heel snel opbergen in een reservaat op de Veluwe. Dan hebben we daar in ieder geval geen last meer van!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.