Meneer Cialdini heeft precies door hoe het moet! Het economische model van de ondergang.

DSC_0101

Onlangs zag ik in het TV-programma “Tegenlicht” een analyse over de euro, over zijn invloed en over de voordelen en de de nadelen van die vermaledijde munteenheid. Ik vond het een helder betoog en het bevestigde eigenlijk wat ik in veel van mijn blogs al zo lang roeptoeter, namelijk dat de mondiale economische elite er belang bij heeft om een perfide en onrechtvaardig economisch systeem in stand te houden ter bestendiging van haar macht, rijkdom en sociale status. Het heeft volgens mij geen zin om in te gaan op de economische en monetaire truucjes waarvan men zich bedient om voornoemd proces in stand te houden of te bevorderen. Als u dat tot toch in detail wilt weten moet u maar een boek lezen wat over die truucjes gaat. Er zijn dienaangaande duizenden managementboeken. Maar laat ik maar zeggen dat de economische trukendoos van die economische elite er o.m. op gericht is om met het belastinggeld, dat wij aan Griekenland geven, de rente en de aflossingen te betalen die dat arme land schuldig is aan alle grote mondiale westerse geldschieters dewelken er destijds met hun uitgeleende geld voor zorgden dat Griekenland jarenlang ver boven zijn stand kon leven. Net als wij dus, maar dan veel erger!
De mondiale economische elite in de vorm van de grote multinationals en de grote financiele instellingen zoals banken, verzekeringsmaatschappijen etc. zorgen er dus wel voor dat ze niets te kort komen.
En u wordt gehersenspoeld en bedrogen waar u bij staat en u heeft het niet eens in de gaten. U wordt wijs gemaakt dat het niet anders kan. Het is net als met de drugsverslaving. Eerst wordt ervoor gezorgd dat mensen verslaafd raken en vervolgens is het niet moeilijk om te zorgen dat mensen ook verslaafd blijven.
De neoliberale elite gaat daabij geraffineerd te werk. Zij stelt alles in het werk om een gedepolitiseerde, dus volstrekt niet kritische, hedonistische, conformistische en materialistische consument te creëren. Dat doet die economische elite o.m. door het gebruikmaking van perverse, geraffineerde marketingtruucjes. Luister daarom maar eens goed naar meneer Cialdini. Het lijkt allemaal zo onschuldig, maar deze hele dynamiek van bedrog en hebzucht zou uiteindelijk wel eens de ondergang kunnen betekenen van wat wij zo trots “onze westerse beschaving” zijn gaan noemen.

Advertenties

3 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

3 Reacties op “Meneer Cialdini heeft precies door hoe het moet! Het economische model van de ondergang.

  1. In onze studiekring is dit onderwerp een hot item. De oudere, intelligentere en meer belezen mens maakt zich grote zorgen over de dictatuur van de aanzwellende mainstream. Zij constateert dat er nauwelijks meer een sociaal-economische avant-garde is. En dat de personen die zich alszodanig afficheren toch angstvallig bewegen binnen de kaders van de groepsregels. Wel zijn er godszijdank hier en daar groepen mensen die min of meer intuitief aanvoelen dat er wat moet veranderen. Deze groepen nemen steeds vaker het voortouw bij fundamentele sociale en economische experimenten. Mogelijk dat de geschiedenis later op deze mensen terug kijkt als redders van onze planeet. Maar ik denk dat er niets meer te redden valt. Wat dat betreft ben ik een keiharde realo.

  2. Maar wacht, ik ga er van uit dat iedereen zomaar begrijpt wat ik bedoel met mijn verhaaltje. Dat is dan een misverstand van mijn kant. Natuurlijk weten de mensen niet waarover ik het heb. Zij zijn geconditioneerd om het niet te begrijpen. En het gaan zelfs nog verder…… zij zijn er van overtuigd dat zij mij zeer doelbewust niet WILLEN begrijpen. Dus hoe geraffineerd kan iets niet in elkaar zitten.

  3. Filip

    De overgrote meerderheid van de 7 miljard stervelingen die onze aarde bevolken hebben meer honger dan eten, dat komt omdat een overgrote minderheid meer eet dan ze honger hebben, wie er in de mensmaatschappij niet in slaagt om in de groep van etenden terecht te komen moet wel in de groep van hongerigen terecht komen. De enen eten zich dood en de anderen hongeren zich dood.
    Elke boreling ongeacht in welke groep hij terecht komt zal lijden en sterven, de enige manier om geen menselijk lijden in de wereld te brengen is geen kinderen verwekken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.