Amerika gaat morgen financieel helemaal naar de bliksem. En als het morgen niet is, dan toch in ieder geval zeer binnenkort.

DSC_0179

In de Verenigde Staten dreigt zich een financiële ramp van ongekende omvang te voltrekken. Dat land heeft zich zo buitensporig in de schulden gestoken dat er geen structurele oplossing meer in zicht is. En als de ramp zich niet morgen voltrekt, dan zal hij zich toch in ieder geval in de nabije toekomst voltrekken. Het verdwijnen van de Verenigde Staten van het toneel van de financieel allergrootsten zal met veel ellende en een ongekend grote armoedeval gepaard gaan. De hele wereld heeft gegokt op de economische kracht van Amerika. De dollar werd de wereldmunt.
Morgen houdt de Verenigde Staten mogelijk op te betalen. In normale mensentaal betekent dat dat de Verenigde Staten in surseance van betaling zullen komen te verkeren en dat zij binnen enkele weken failliet zullen worden verklaard. Of zoiets.  Dan hebben we te maken met het economisch omvallen van de machtigste staat ter wereld. De dollar is niets meer waard. En alles wat gewaardeerd wordt in termen van dollars is ook helemaal niets meer waard. Duizenden miljarden dollars zullen verdampen als regenwater voor de zon.
De Verenigde Staten worden bestuurd door politici die de slippendragers zijn van de economische elite en/of fundamentele christenen. Gevolg is een bestuur waarbij hebzucht en regelrechte waanzin de toon zetten. De hebzucht zorgt ervoor dat er meer wordt uitgegeven dan men heeft en dat er met grote tegenzin zo min mogelijk belasting wordt betaald. Het kopen op krediet, het aangaan van riskante leningen is een heel normaal verschijnsel in Amerika. Door krankzinnige militaire avonturen loopt de staatsschuld bijna exponentieel op. En dan hebben we het nog niet eens over de vele duizenden miljarden aan belastinggeld die de overheid moest geven aan de systeembanken om ze van de ondergang te redden. Sparen en belasting betalen zijn in de Verenigde Staten vieze en onfatsoenlijke woorden.
Morgen kan het zover zijn. Amerika failliet en daarmede de hele wereld failliet.
Die extreem rechtse volidioten van de Republikeinse Partij vormen slechts de katalysator die nodig is om Amerika in de peilloze afgrond van de economische rampspoed te storten. Ik kan niet wachten. Kunnen we op de puinhopen tenminste iets beters bouwen dan de ellendige bouwval die er eerst stond.

4 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

4 Reacties op “Amerika gaat morgen financieel helemaal naar de bliksem. En als het morgen niet is, dan toch in ieder geval zeer binnenkort.

  1. Pfff, net op tijd door de knieen, die gekke Republikeinen. Er is geen democratie ter wereld waar het mogelijk is om met een handje vol complete vol-idioten het hele publieke leven te frustreren
    Met alle economie-wetenschappers zeg ik dat Amerika regelrecht op de afgrond afstevent. Is het nu niet dan wel over een paar maanden of over een paar jaar. Erg lang zal het echter niet duren. Als het gebeurt dan zijn we in ieder geval het grootste obstakel op weg naar vermindering van het “lijden” kwijt. De aarde al er van opknappen.

  2. Het is maar goed dat niemand deze bijdrage heeft gelezen, want het gaat over iets dat niet is gebeurd. Door een digitale misgreep mijnerzijds kwam deze bijdrage nooit op OBA terecht.

  3. Filip

    Inmiddels zijn we 2017 en nog is het onvermijdelijke niet gebeurd, dat heeft te denken op welke schaal er gemanipuleerd, gelogen, bedrogen … en gemoord wordt om toch maar het gouden kalf op zijn sokkel te houden.
    Uiteindelijk is komt die grote economische reset er toch aan want om het maar eens op z’n Amerikaans te zeggen : You can cool Some people Some times but you cant cool All the people All the time…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s