Oorlog dreigt tussen Rusland en de Ukraïne. Als van het een maar niet het ander komt!

Moedertje Rusland. 2014

Dit is een slangenkuil. Het westen van de Ukraine is in handen van felle nationalisten, waarvan sommige groepen zelfs extreem rechts zijn met rare runetekens, een soort nazi-vlaggen en de bijbehorende retoriek, terwijl de andere partij, in het zuiden en oosten van de Ukraïne, uit nostalgisten en overtuigde stalinisten bestaat, meestal al wat oudere mensen, terzijde gestaan door jongere provocateurs, die worden aangestuurd door Moskou en die zo snel mogelijk door Rusland ingelijfd willen worden. Rusland is op de verkeerde weg naar de mening van het rijke en somtijds arrogante westen. Rusland, zo vindt het westen, verandert langzaam in een soort gekke dictatuur met een vreemde macho-achtige, ex-communistische cowboy die niets wil weten van liefdevol, wijs en empathisch bestuur, maar meer uit is op grote persoonlijke macht, op heel veel respect een een wereld die bang moet zijn voor Het Grote Rusland. Eigenlijk kun je hem als een soortement gangsta-rapper beschouwen die wil dat je respect betoont hetgeen net zoveel betekent als dat je enorm bang voor hem moet zijn. Zo’n dolgedraaide machtswellusteling krijgt er steeds weer opnieuw een ongezonde kick van als hij weet dat de meeste mensen hem vrezen. Dit soort geesteszieken kom je ook in Nederland in alle lagen van de bevolking tegen. Maar ik dwaal af. Terug naar de Ukraïne.

Alle beschaving en intellectualiteit is bij beide partijen spoorloos verdwenen, het gaat i.c. gewoon om uiterst banale, agressieve en gewelddadige gekken, om mensen die bereid zijn tot het uiterste te gaan om hun krankzinnige gelijk te halen. Dit is ook de reden dat het westen zich er in feite niet mee zou moeten bemoeien. Dit conflict bergt niets redelijks meer in zich; er heerst alleen nog maar gierende waanzin, eigenlijk net als bij het conflict tussen de joden en de arabieren. En wij maar denken dat de wereld steeds beschaafder wordt. Je kunt de mondiale armoede redelijk effectief bestrijden met de huidige ons ten dienste staande materiële middelen, maar tegen irrationele onzin, tegen ongeletterdheid en rabiaat anti-intellectualisme, evenals tegen ingekankerde vooroordelen is geen kruid gewassen. Het zou mij verbazen als ze daar niet gaan vechten! En, zoals we nog weten met betrekking tot het ontstaan van de eerste wereldoorlog, van het een komt het ander. De Baltische staten Estland en Letland bergen binnen hun grenzen ook vrij grote ontevreden Russische minderheden. Misschien moeten we onze tanks toch maar niet aan Finland verkopen.

Nb. In dit conflict draaien de propagandamachines op volle toeren. Er worden rookgordijnen opgetrokken en leugens verpreidt. Als je er ontvankelijk voor bent, ga je er in mee, kies je partij en ben je vervolgens voor de redelijkheid volstrekt verloren. Hou een heldere kop, laat je niet voor de gek houden en vaar op het kompas van de liefde. Meer kun je niet doen.

Advertenties

3 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

3 Reacties op “Oorlog dreigt tussen Rusland en de Ukraïne. Als van het een maar niet het ander komt!

  1. De taal wordt steeds dreigender. Ze proberen Poetin te kleineren. Maar dat lukt ze niet. We hebben dat hier gezien met de homo kritiek. Hij heeft overal een antwoord op. De Russisch sprekende mensen worden daar aangevallen en daar ontleend hij rechten aan. Dit wordt zeer riskant. Geen olie meer op het vuur mister Obama.

  2. piterfries

    Timmermans was gisteravond met emmers benzine aan het gieten bij Wittepauw. Heel treurig dat de man zich hiervoor leent, even treurig is dat onze media daar vrolijk in meegaan.

  3. Filip

    Zoals voor veel problemen in de wereld is het ook hier zo dat men voor de oplossing er van eigenlijk niet veel hoeft te doen, het volstaat hoofdzakelijk om zaken die men tot nog toe deed niet meer te doen…. Als je de mesthoop wil laten verkleinen volstaat het om te stoppen mest toe te voegen en de natuurlijke gang van zaken zal er voor zorgen dat de mesthoop stelselmatig verkleint en uiteindelijk helemaal verdwijnt. De oplossing die de mens veelal toepast in hun pogingen om zelfgecreëerde mesthopen te laten verkleinen is om nog meer mest toe te voegen waardoor het tegenovergestelde bereikt wordt….
    De mesthopen worden steeds groter….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s