Wijze raad van meneer Boeddha voor al die heetgebakerde kaaskoppen.

Het zelf is verdwenen waar de lach is verschenen.

Het zelf verdwijnt daar waar de echte lach verschijnt.

Het zijn verwarrende tijden. De posities verharden.

Ayn Rand (de kampioene van de dissidenten-rancune)wordt van stal gehaald om aankomende, jonge, hoogopgeleide, naar macht en rijkdom snakkende, ondernemers een ethische aanvaardbaar lijkende smoes te verschaffen met behulp waarvan ze hun diep gevoelde egoïsme en rabiate hebzucht voor de buitenwereld kunnen rechtvaardigen.

Jordan Ross Belfort, beter bekend als ‘The Wolf of Wallstreet’ wordt in dit land door duizenden studenten bejubeld, terwijl hij eigenlijk niets meer of minder is dan een afschuwelijke, onbeschaafde en ordinaire crimineel, die gewoon in de gevangenis thuis hoort.

Een fascistoïde, islamofobe politieke beweging verzamelt in de peilingen 26 zetels en zou daarmede de grootste politieke partij van Nederland worden. Een politieke beweging met een racistisch gedachtegoed dat blijkbaar door meer dan 60% van de Nederlandse bevolking wordt onderschreven.

Psychisch gestoorde, volstrekt dolgedraaide godsdienstwaanzinnigen die in het buitenland een Kalifaat en bijbehorende sharia met wapens gaan ondersteunen en er niet voor terugdeinzen om andersdenkenden gewoon de strot af te snijden.

Een van beide kanten op zeer onsympathieke wijze gevoerde polemiek over, godbetert, zwarte piet en zijn aanklevende omstreden geschiedenis.

Turkije die meent dat wij, Nederlanders, racistisch zijn en discrimineren.

En zo zou ik nog wel even kunnen doorgaan.

Ik ging bij meneer Boeddha te rade. Die wist wel een oplossing. Elke Nederlander zou elke dag verplicht moeten worden om met zijn blote billen gedurende een stief kwartiertje in een teil met ijskoud water te zitten. Daar koelt men goed van af. Het is een probaat middel en wordt in de boeddhistische kloosters, hoog in de Himalaya, geregeld toegepast om ongezeglijke monniken weer in het gareel te krijgen. En humor, zei meneer Boeddha, hebben jullie wel eens aan humor gedacht?

Ik kom zelf eigenlijk niet veel verder dan zingen. Gewoon een kerstliedje zingen. Zingt u mee als u uw billen heeft afgedroogd?

 

Advertenties

9 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

9 Reacties op “Wijze raad van meneer Boeddha voor al die heetgebakerde kaaskoppen.

 1. basstarter

  Nou, dat vind ik nou echt tof. Leuk gedaan, je hebt wel wat van Tom Waits.

 2. Blijft tobben Reinjohn.
  Blijf tobben (in een emmer met ijskoud water) zou wel eens een passende oplossing kunnen zijn voor velen. De wereld zou er anders uitzien.

  • Het blijft tobben, maar dan wel tobben vol met ijskoud water om de goegemeente op adequate wijze te laten afkoelen. Leuk dat je reageert Aad. Er gebeurt veel en dus is er veel om over na te denken en om over te schrijven. Groet!

 3. Een ieder zal liever zwevend door het leven gaan.
  Maar daar zal nog heel wat gemediteer voor nodig zijn.

  Vriendelijke groet,

  • Dag Rob, een beetje Nederwiet van goed kwaliteit brengt je ook in zwevende sferen. Veel makkelijker en sneller dan dat moeilijke gemediteer zo zullen de wiet adepten je voorhouden….

  • Dag rob , welk roesmiddel je ook gebruikt om in zwevende toestand te raken , het gevolg is altijd dat je niet meer stevig met beide voeten op de grond staat…

   (Deze tekst staat dubbel omdat ik hem op de verkeerde plaats zette en er geen corrigeer mogelijkheid voorhanden is)

 4. Dag rob , welk roesmiddel je ook gebruikt om in zwevende toestand te raken , het gevolg is altijd dat je niet meer stevig met beide voeten op de grond staat…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s