Halbe Zijlstra in Buitenhof: Griekenland kan naar de donder gaan, als ze ons maar terug betalen.

Anarchisme 2014

 

Buitenhof met Halbe Zijlstra. Hoe komt het toch dat ik deze man zo’n stijle lichtgewicht vind? Hij werd aan de tand gevoeld door Marcia Luyten, een econome, die er moeite mee heeft om, ook als dat echt nodig is, de economie buiten het gesprek te houden. Begrijpelijk natuurlijk als je van economie houdt.  Halbe Zijlstra (Ik noem hem, heel flauw, altijd: Halve Zoolstra) verwoordt, als archetype van een VVD’er, de droge keiharde opvatting (visie kan ik het niet noemen, want een visie pleegt verder te reiken dan de waan van de dag) van de VVD dat begrip voor netelige situaties van anderen uit den boze is, vooral als dat medeleven geld gaat kosten. En met Griekenland gaat “begrip” ons geld kosten. Kennelijk. Volgens de hebzuchtige rijken van onze samenleving. Een empathische zienswijze  die niet direct tot eigen voordeel strekt wordt genadeloos neergesabeld als  onrealistisch en onrechtvaardig. Terugbetalen zullen ze! Die luie, verspillende en krekelachtige Grieken!! En dat één op de drie Grieken onder de armoedegrens leeft, kan de gemiddelde VVD’er geen donder schelen. Net zoals ze het geen donder kan schelen dat onze verzorgingsstaat door hun ijverige toedoen tot op de fundamenten toe wordt afgebroken. Als je niet werkt dan ben je onproductief, als je onproductief bent lever je dus niets op, als je niets oplevert dan kost je alleen maar geld en ben je eigenlijk ook best wel lui, en als je lui bent dan deug je niet, dus is het niet erg om iedereen die niet productief is af te knijpen en op het sociale minimum te zetten, zijnde exact die plaats waar zulke luie donders nou eenmaal thuis horen.

Wij, d.w.z. alle VVD’ers,  willen ons geld terug, want we hebben het al zo moeilijk, of om met Jan de Bouvrie te spreken: Ik moet ook inleveren want ik kan na een jaar niet eens meer een andere nieuwe dure auto kopen en ik kan me al helemaal geen nieuw vakantiehuis permitteren op dit moment.

Bent u het helemaal niet eens met dit stukje dan moet u op de VVD stemmen. Geeft niks, want VVD’ers moeten er natuurlijk ook zijn! Al was het alleen maar om op te mopperen.

Advertenties

1 reactie

Opgeslagen onder Uncategorized

Een Reactie op “Halbe Zijlstra in Buitenhof: Griekenland kan naar de donder gaan, als ze ons maar terug betalen.

  1. “Wie niet wil werken die zal niet eten” (2 Thess. 3:10)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.