Revitalisering van mijn blog en “A Farewell to Facebook”.

Facebook Stop. 2016

 

 

 

Deksels nogantoe! Ik heb natuurlijk ook nog een blog, het goeie, ouwe, trouwe ‘Wereld en Verwondering’. Het is ongeveer een half jaar geleden dat ik daadwerkelijk min of meer stopte met dit blog omdat ik met heel veel privé – projecten bezig was en nog steeds ben. Mijn belangstelling gaat voornamelijk uit naar de geschiedwetenschappen, de theoretische natuurkunde en, uiteraard, naar de muziek. In een ver verleden volgde ik bij, wat toen nog de ‘Gelderse Leergangen’ heette, de opleiding MO – A en B geschiedenis; op gebied van de natuurkunde ben ik een geïnteresseerde leek die alle boeken van Brian Green, Stephen Hawking c.s. heeft verslonden en wat de muziek betreft heb ik samen met een goede vriend een kleine muziekstudio waar we zelf geschreven songs in elkaar knutselen (elk jaar een CD).

Wat de geschiedenis/filosofie betreft ben ik druk bezig met werkstukken over de vierde eeuw na Christus (waarom kon een ‘vreemde’ religie als het Christendom vaste voet aan de grond krijgen in het late Romeinse Rijk?), met een essay over de aanloop naar de Eerste Wereldoorlog en met een kritiek op de filosofie van Spinoza. Daardoor verdween mijn blog begrijpelijkerwijze meer en meer uit mijn gezichtsveld.

Door een bizar toeval kwam ik onlangs weer op ‘Wereld en Verwondering’ terecht en kon ik aan de hand van de desbetreffende statistieken zien dat mijn blog gemiddeld 25 a 30 bezoekers en lezers per dag ontvangt. Dat is volgens mij niet zo heel erg veel, maar toch genoeg om te mogen constateren dat wat ik schrijf zo nu en dan kennelijk wel gelezen wordt. Inhoudelijke reacties op mijn artikelen kreeg en krijg ik nooit of slechts zeer zelden en dat vind ik best wel jammer, want wat is er nou leuker dan het inhoudelijk praten over geschiedenis, natuurkunde, politiek, filosofie of muziek.

Het lijkt me voor de continuïteit van mijn labeur wel relevant om de resultaten van de onderhavige projecten in de vorm van uitgebreide samenvattingen op mijn blog te zetten. Derhalve zal ik na mijn vakantie, zo midden juli 2016, de werkzaamheden aan mijn blog hervatten. En het lijkt me ook wel grappig om zo nu en dan even te reageren op maatschappelijke ontwikkelingen. Dit om stoom af te blazen en om de nihilistisch-destructieve publieke framing als witte boze 50-plusser nog eens voor de bühne te bevestigen.

Een blog bijhouden vereist discipline en doorzettingsvermogen. In beide zaken wil ik me verder bekwamen.

Tot midden september 2016! (ivm verlengde vakantie in Italie)

NB. Leuk om te weten. Onlangs heb ik mijn Facebookpagina laten verwijderen, Ja, ik schaam me diep, maar ik had een Facebookpagina! Op die pagina viel ik mijn vrienden lastig met, naar mijn stellige mening, interessante artikelen, die ik via de (elitaire) ‘Correspondent’ en de eclectisch operende nieuws-site ‘Blendle’ vergaarde. Het waren lappen tekst van soms wel meer dan twee A-4tjes. Mijn ‘vrienden’ spraken van een ‘woordenbrij’ en van hele ‘boekwerken’. Zij meden mijn Facebookpagina dan ook als de pest. Gelukkig heb ik mijn totaal foutieve inschatting op tijd kunnen herstellen door het perfide Facebook-gebeuren, ook wel treffend getypeerd door de aanduiding ‘Open Riool’, definitief vaarwel te zeggen. En ik mis het niet, moet ik zeggen, ja, misschien als kiespijn.

Advertenties

6 reacties

Opgeslagen onder Uncategorized

6 Reacties op “Revitalisering van mijn blog en “A Farewell to Facebook”.

 1. Nadat ik mijn facebook profiel eerst heb leeggehaald heb ik het ook gestopt.

  Bloggen doe ik na twee winterslapen nog steeds regelmatig.

  Lezen bij jou en anderen geeft mij ook plezier.

  Ik kijk uit naar je volgende blogpost!

  Vriendelijke groet,

 2. Dat doet me deugd, Rob. Ik ga er weer met frisse moed tegenaan.

 3. Je bent een wijs man Reinjohn. Dat blijkt maar weer door deze besluiten die je neemt.

 4. Het bevalt zo goed in Italie dat we nog blijven tot half september 2016. Daarna ga ik weer aan de slag met mijn blog. Dus niet midden juli 2016, zoals ik eerder schreef. Niet dat het iemand ene rooie rot moer kan schelen overigens! Als het echt niet anders kan dan zet ik tussendoor nog wel iets op mijn blog.

 5. Filip

  Een “gezichtboek” profiel lijkt wel de fastfood versie van een blog.
  Net zoals fastfood is het sneller, goedkoper, banaler, het zoet zoeter, het zuur zuurder, een wisselend menu met veel variaties van hetzelfde dat vooral nooit moeilijk is.
  Als men het sporadisch tot zich neemt is het lekker weghappen, veelvuldig gebruik is echter ronduit gevaarlijk voor de gezondheid.
  Voor verfijnde en gepersonaliseerde kost is een bezoek aan een blog aangewezen. Nieuwe ,verrassende en exotische smaken te ontdekken.
  Dikwijls met veel raffinement gebracht. Om van te genieten en na te genieten.
  Slow food voor de grijze massa, aangewezen om langzaam te verteren…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.